מצרכים:

1/3 כוס גרגרי חומוס מבושלים

1/3 כוס גרגרי שעועית לבנה מבושלים

סלט טחינה בסמיכות בינונית (מתכון בנפרד בהמשך)

שן שום כתושה עבה

שמן זית טוב

מלח גס

מיץ מחצי לימון גדול

כמון

פטרוזיליה קצוצה (לא חייב אך כדאי)

 

הכנה הטחינה:

לקערה עגולה שיש לה מכסה שופכים כמות נדיבה של טחינה גולמית, מוסיפים לפחות את אותה כמות של מים ומתחילים לערבב בסיבובים בעדינות ובנחישות. אם כבד, מוסיפים מים, אם מימי, ממשיכים לערבב עד שבוודאות מרגישים שהטחינה נוזלית מידי ואז מוספים מעט טחינה גולמית. לאחר הערבוב יותר קל להוסיף טחינה גולמית מאשר מים. להמשיך לערבב עד ליצירת קרם טחינה אחיד. מוסיפים מעט מלח וכמון (לא חייב) ויש לכם טחינה בסיסית מוכנה לכל מצב נשמרת כשבוע במקרר בגלל שאין בה לימון.

הכנת המנה:

מחממים את השעועית ואת החומוס

שמים בקערת הגשה שטוחה עם דפנות

בתוך הכלי מועכים מעט את הגרגרים החמים עם מועך תפו"א

מפזרים שמן זית, מעט מלח וחצי מחצי הלימון

יוצקים מעל 2-3 כפות גדושות של הטחינה המוכנה

מפזרים שום כתוש גס

סוחטים מעל את שארית הלימון

מוסיפים מעל שמן זית, מלח וכמון,

פטרוזיליה קצוצה (מאד בריא)

מגישים עם לחם או פיתות, או בלי

בתיאבון