החומרים:

1.6ק"ג קמח (70% לבן, 30% מלא)

1 ליטר מים פושרים

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

1 כף  מלח

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים במערבל מזון עם וו לישה, עדיף לשים קודם את המים ואחר כך את הקמח ואת שאר החומרים. הלישה צריכה ליצור כדור בצק נעים למגע ולא דביק או יבש.

מוציאים את הכדור ולשים אותו על משטח נקי ומקומח מעט ללישה בקיפולים, עד ליצירת כדור יפה ואחיד. לעבוד עם ידיים שטוחות ולא לדחוף את האצבעות.

מניחים את כדור הבצק הגדול בתוך קערה גדולה משומנת, הופכים ומגלגלים אותו עד שהוא משומן לגמרי. מכסים במגבת עבה לפחות לשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

לשים את הבצק עד שיוצא ממנו כל האוויר, יוצרים כדורים קטנים בגודל של אגרוף ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. המרחק בין הלחמניות צריך להיות כ3ס"מ. מכסים במגבת לתפיחה נוספת, כ20 דקות. בזמן זה יש להדליק את התנור לחום של 180 מעלות.

מכנסים לתנור עד שהלחמניות שחומות, כ15 דקות, ניתן למרוח חלמון ביצה להברקה לפני האפייה. בזמן שהתבנית הראשונה בתנור כדאי ליצור כדורים נוספים לתפיחה. עד שמסתיים הבצק.

חשוב מאד להוציא את הלחמניות האפויות מהתנור כשהן מוכנות ומיד להוציא אותן מהתבנית למסננת עגולה גדולה לצינון, אחרת הן מוציאות אדים שמרטיבים את הלחמניות.

בהצלחה ובתיאבון. ניתן להקפיא לאחר הצינון בשקית קשורה, ולהפשיר לפי הצורך בחימום קל. או פשוט לאכול הכול כבר ועם כל דבר.

אפשר להוסיף למתכון בערבוב הראשון בלבד כל סוג של אגוזים או שקדים קצוצים וגם צימוקים או תבלינים, או להמתיק מעט יותר. לפי המצב רוח. תיהנו!!!